Digitala Företaget Contrado

En händelse är en ekonomisk transaktion som kräver någon typ av underlag. När du registrerar en kostnad, en intäkt eller något övrigt via det blå plustecknet i startvyn i appen lagras det som en händelse.

Digitala handelse

Genom att trycka på Händelser får du en överblick över samtliga inlagda händelser. Som standard visas alla händelser, men du kan direkt välja att selektera på följande statusar:

Felaktiga - Händelser som av din administratör markerat som felaktiga.
Behandlas - Händelser som är registrerade, men som ej behandlats av administratören.
Godkända - Dessa händelser är av administratören markerade som godkända.

Genom att klicka på "pilen" kan du göra ytterligare selekteringar. Här kan du välja att visa händelser med kategoriserade som Intäkt, Kostnad eller Övrigt. Du kan sedan sortera dessa enligt Löpnummer, Datum, Titel, Totalt belopp och Senast uppdaterad, men även välja att visa enbart vissa "dokumenttyper". Du kan välja att visa dina val enligt fallande- eller stigande ordning.

Genom att klicka på händelse får du mer information om denna. 

 
 
 

FOTA KVITTON OCH FAKTUROR

I Digitala Företaget sparar du kvitton och leverantörsfakturor genom att fota dem. Du lägger bara till några korta uppgifter så har redovisningsbyrån ett underlag för bokföringen. 

 

Ta ett foto och lägg sedan dokumentet till handlingarna

När du fotat ett kvitto eller en leverantörsfaktura i appen kan du lägga den till handlingarna. Dokumentet sparas och redovisningsbyrån har direkt tillgång till underlaget.

iphone fotakvitto       

Hantering av egna uttag

När du gör egna uttag från företaget hanterar programmet detta så att det blir bokföringsmässigt rätt enligt din företagsform.

 
 

Stöd för nya skattereglerna

vid representation

Digitala Företaget är anpassat till de nya representationsreglerna och anpassar konteringen därefter. Du anger bara förutsättningarna för representationen i appen; syftet, vilka som deltog samt om alkohol ingick eller ej, så räknar programmet ut beloppen automatiskt.

Förinställda konton

Många konteringar i Digitala Företaget sker automatiskt utifrån konton som ligger upplagda i bakgrunden. När du lägger upp ett företag förses du med en standarduppsättning för att det ska vara enkelt att komma igång. Om du vill kan du ändra de konton som föreslås.

Uppläggning av kunder   
Skapa & skicka kundfakturor  
Tillbaka till Digitala Företaget  
 

Uppläggning av kunder

Du kan snabbt och enkelt lägga upp ett kundregister i appen.

1.Via startvyn väljer du Mer - Kunder och trycker sedan på plustecknet uppe i högra hörnet. 

2.Fyll i kundens uppgifter på kundkortet.

3.Välj om kunden är ett företag eller en privatperson och avsluta med Spara.

I kundlistan ser du sedan samtliga upplagda kunder och kan även söka en specifik kund i sökfältet högst upp.

Upplggning kunder bildserie

Fota kvitton & lev.fakturor

Skapa & skicka kundfakturor

Tillbaka till Digitala Företaget

 
 

Arbetsgång för att fakturera i appen:

  1. Via startvyn trycker du på plustecknet och väljer sedan Intäkt. Tryck sedan på Skapa faktura/kvitto.
  2. Välj vilken typ av faktura du vill skapa. Du kan välja mellan Faktura och Kreditfaktura. Fakturanumret sätts per automatik till första lediga nummer. Du kan välja ett högre nummer, men däremot inte välja ett redan använt nummer.
  3. Fyll i övriga uppgifter enligt önskemål. Vissa val kan bara göras om kunden är privatperson eller vice versa. Vissa val kan även medföra att extra uppgifter måste anges. Det kan t ex röra sig om kundens VAT-nummer.
  4. Välj en kund genom att trycka på Kund [+]. Välj din kund i listan. Om den kund du ska fakturera inte finns upplagd så lägger du upp denna genom att trycka på plustecknet uppe till höger, se denna guide.
  5. Lägg till en fakturarad genom att trycka på Skapa ny rad [+]. För att lägga till flera rader upprepar du detta steg. Du använder artikelregistret som underlag för varje rad. För att se hur man skapar en artikel, se denna guide.
  6. Spara din faktura genom att trycka på knappen Spara. Fakturan hamnar nu som utkast och återfinns under Mer - Fakturor.

Notera att fakturan ännu inte är skickad.

Skicka faktura
För att skicka fakturan till kund trycker du på Skicka. Innan du skickar iväg fakturan till kunden har du möjlighet att ändra e-postadressen samt skriva ett meddelande. När fakturan skickas flyttas den från fliken Utkast till Skickade. Samtidigt skapas en händelse för bokföringen.

Redigera faktura
För att redigera fakturan trycker du på Redigera. Du tas då till samma vy som när du skapade fakturan, med de tidigare uppgifterna ifyllda.

Förhandsgranska faktura
För att se hur fakturan ser ut innan du skickar iväg den, klicka på Förhandsgranska. Förhandsgranskning är framförallt viktigt om det är första gången du ska skicka iväg en faktura. Nu kan du se om loggan ser rätt ut, om rätt uppgifter finns med etc.

iphones

Jobba på det moderna sättet med oss på redovisningsbyrån!

Vi kan nu erbjuda dig som kund att arbeta med oss på byrån på ett helt nytt sätt med ditt företags administration. Allt görs direkt i appen Digitala Företaget – fakturering, utläggshantering, tidrapportering, körjournal, mm. Du får bokstavligt talat kontoret på fickan och full kontroll över ditt företag var du än är.

När du får en faktura eller ett kvitto, vill skicka en faktura, registrera en tjänsteresa eller vad det kan vara, så tar du bara fram appen och lägger in händelsen (normalt genom att fota). Vi på byrån får direkt tillgång till underlaget och kan bokföra. Behöver vi kompletterande information pushar vi ett meddelande till dig som hamnar i din ”Att göra-lista” som du möter varje gång du startar appen.

Med Digitala Företaget

  • får du hela ditt företag i fickan
  • sköter du allt via appen
  • kommunicerar vi med varandra direkt i appen

I takt med att vi bokför affärshändelserna får du återrapportering i appen i form av uppdaterade rapporter som visar hur ditt företag utvecklas ekonomiskt.

Intresserad av att testa appen?

Vill du ladda ner och testa appen hittar du den på Google Play och Appstore – sök på Digitala Företaget. Eller så kontaktar du oss och får en inbjudan via SMS att hämta appen.

 

 

 

Kontakta oss

Sundsvall  060-17 11 75
Sollefteå 0620-566 30
Östersund 063-10 98 00
Örnsköldsvik 0660-856 25
Hudiksvall 0650-996 30
Uppsala 073-818 70 12
Kalmar 0480-622 40
Bergsjö 0652-56 51 00